Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه سینمایی «هفت» این هفته نیز با هدف قرار دادن سینما و مدیریت آن تداوم یافت و همچون برنامه‌های پیشین، این بار نیز مسائل سیاسی نظیر مشخصات دولت روحانی به شرایط کنونی سینمای ایران متصل شد؛ رویکرد یکجانبه‌ای که بدون حضور تفکرات متفاوت و ایجاد یک کنتراست، خروجی مثبتی برای سینمای ایران نخواهد داشت.

به گزارش «تابناک»؛ برنامه این هفته «هفت»، ساعت 23:58 جمعه با حضور آغاز شد و بخش نخست آن با حضور صادق کوشکی استاد علوم سیاسی و محمدرضا شاه حسینی با موضوع «تاثیر نهادها و سازمان های دولتی بر محتوای آثار سینمایی» روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به آنکه در این بحث نیز همچون برخی میزگردهای برنامه‌های پیشین این برنامه، از سینماگران یا چهره‌های جدی فعال در بدنه سینما استفاده نشده، خروجی مشخص نداشت و در نهایت دو طرف که از یک طیف بودند با هم جدال لفظی پیدا کردند و محمدحسین لطیفی سعی کرد با کدخدامنشی این بخش را پایان دهد.

کوشکی در بخشی از اظهاراتش گفت: سیاست چتری است که در تمام عرصه های جامعه باز میشود. ولی هرچه حاکمیت از گذشته به امروز می آییم این تسلط بر بخش های مختلف افزوده میشود. بسته به جنس حاکمیت یا خیلی باز و رو است یا واضح نباشد. وقتی این وضوح مشخص نیست فکر میکنند حضور وجود ندارد. ریل گذاری دهه ۶۰ فاخر و تمیز بود. همان آدم ها در دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ یک ریل گذاری کجی گذاشتند که رسیدیم به اینجا. همان نسلی که آن زمان ساخته شدند ما شاخص میبینیم.

او افزود: ظاهر الان این است که دولت رها کرده ولی این طور نیست. اگر کاری را ارشاد بخواهد در اکران دیده شود در اکران موفق است. دولت در سال ۹۲ تا به الان دولت همین سینما را میخواهد. ارشاد میگوید من کاری ندارم صنوف تصمیم میگیرند، اما خود این یک جور سیاست گذاری است. این دولت، دولت اشراف است. یعنی دولت سرمایه داری رانتی. اگر قبلاً وزیر شش میلیون دلاری داشتیم، حالا وزیر شش میلیارد دلاری داریم! اگر یک فیلم خیلی خوش ساخت تماشاچی پسند باشد اگر دولت نخواهد این فیلم دیده شود، دیده نمیشود.

محمدرضا شاه حسینی نیز اظهار داشت: در شرایط رئال و عادی حاکمیت باید کنترل داشته باشد. نکته اینجاست که ایران متمایز از این حرف هاست. در شرایط ول شدن در ایران هستیم. عملا حاکمیت سرمایه داریم و این خطر عظیمی است. عملا هر سیستم و حکومتی ارکان نظارتی و کنترلی دارد. ما در ایران یک مدل متمایزی میبینیم. اینکه مدیران در عرصه انتخاباتی یک شعارهایی میدهند ولی در عمل اقدامات دیگر صورت میگیرد.

او افزود: در بحث های کنترلی و ورود و خروجی یعنی ساخت و تولیدات و پرورش استعداد ها عملا یک ول شدگی حاکم است یعنی نه تنها نظارتی نیست بلکه یک حاکمیت مالی گیشه وجود دارد. مثلا یک پردیسی که در اختیار یک فرد قرار میگیرد هرنوع فیلمی که آن سینمادار دوست داشته باشد اکران میکند. ذائقه جامعه را بحث مالی هدایت میکند. ما در ابتدای دهه ۶۰ فرهنگی یک خشت کجی گذاشتند که این خشت کج باعث شد الان حاکمیت هیچ عملکردی ندارند. اتمسفر دهه ۶۰ باعث شد سینماگر آن فیلم ها ساخته شود نه مدیریت.

صادق کوشکی درباره سینمای فرانسه گفت: مثلا سینمای فرانسه میتواند در کدام قسمت وارد شود. دفتر پنتاگون در هالیوود فیلمنامه های مشترک می نویسند. یک سبد متنوعی دارند. اما سینماگران آنها پذیرفته اند. واقعیت این است که اگر بخواهیم ببینیم دولت باید به سینما وارد شود یا نه مثلا در بعضی موارد نباید پول ساخت بدهد. خیلی وقت ها سینماگران یک سیری طی میکنند که نباید طی شود.

کوشکی در ادامه ادعا کرد: ما از سال ۹۰ تا ۹۶ یک جنگی داشتیم که نخواستند در مورد آن فیلمی ساخته شود. مثلا گروه های جهادی یک بار سینمای ایران توفیق پیدا نکرد که در این مورد فیلم بسازد. اینجا یعنی خود حاکمیت هم فاقد شعور است برای ورود به این حوزه. مدیران سینمایی ما سیاسی هستند. نخبگان باید یک زنگ خطر بزنند. منتقدان، روزنامه نگاران، مراجع، دانشجوها همه باید به سینمای ایران درخواست موضوع بدهند. مطالبه فرهنگی باید صورت بگیرد. بارها و بارها این پول دست کسانی افتاد که شد پوچ. من جایی را می شناسم که دو هزار میلیارد تومان پول در دست داشت ولی خرج نکرد و برای سینما خرج نکرد و دولت هم نبود!

سپس در میزگردی، وضعیت سینمای انیمیشن ایران در عرصه بین الملل با حضور حامد جعفری و بابک نکویی بررسی شد؛ نشستی که به صورت عمده محلی برای تبلیغ فیلشاه و سازندگانش بود، تا بررسی وضعیت سینمای انیمیشن ایران.

 

این خبر تکمیل می‌شود

منبع: تابناک

کلیدواژه: عادل عبدالمهدی لایحه بودجه 99 زلزله آلبانی سیف الله یزدانی استیضاح زنگنه یارانه حمایتی آنفولانزا آلودگی هوا حماسه ملبورن مجید شهریاری محمد صادق کوشکی برنامه هفت سینمای ایران محمدحسین لطیفی عادل عبدالمهدی لایحه بودجه 99 زلزله آلبانی سیف الله یزدانی استیضاح زنگنه یارانه حمایتی آنفولانزا آلودگی هوا حماسه ملبورن مجید شهریاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۴۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ژنرال اسرائیلی از سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای بمباران تاسیسات اتمی!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 اسحاق بریک ژنرال صهیونیست فاش کرده که رژیم اسرائیل یازده میلیارد شِکِل معادل سه میلیارد دلار در نیروی هوایی‌اش برای حمله به تاسیسات اتمی ایران سرمایه گذاری کرده و این حمله قرار بوده در 2009 انجام شود اما به دلایلی که این نظامی ارشد توضیح می‌دهد این حمله در آن زمان انجام نشد و حالا این دلایل برای حمله پیچیده تر شده است. روایت این ژنرال ارتش اسرائیل را با زیرنویس فارسی می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • فیلم جدید برد پیت به بودجه ۳۰۰ میلیون دلاری نیاز دارد
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز کشور؛ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان
  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • تابوشکنی در فوتبال ایران؛ ورود آقایان ممنوع!
  • تاج: دولت به دنبال "ورزش قوی برای ایران قوی" است/ حضور بانوان در ورزشگاه‌ها ضابطه‌مند می‌شود
  • مشارکت بین‌نهادی، پیش‌نیاز مشارکت مردمی
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • روایت ژنرال اسرائیلی از سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای بمباران تاسیسات اتمی!
  • انتشار شایعات عجیب درباره ریحانه پارسـا به دلیل یک کلیپ! | تصویر
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی